Így tedd tönkre az autós kamerádat

Eleddig leginkább arról olvashattatok, hogy mit hogy javítottam meg, vagy ha nem is sikerült, mi volt az oka. Most egy kudarcról számolok be, bár jól indult. A címre válaszolva röviden: Szereld feszültség alatt. 🙂 Tudom, nagyon amatőr hiba, de a legjobbakkal is megesik. No nem én vagyok az akik a legjobbak közé tartozik. 🙂

Szóval adott volt egy bő 1 éves G1W-CB típusú autós kamera. Jó volt, szuper volt, csak volt vele egy kis probléma. Ami az előnye, az a hátránya is volt. Ebben a típusban nincs akkumulátor. Kondenzátor van benne, amiről annyi ideig tud üzemelni, hogy a fájlt biztonságosan lezárva elmentse. Nincs olyan probléma, hogy lemerül az akku, vagy tönkre megy, mert nem bírja az autóban az extrém hőmérsékletet. Ehhez ideális a kondenzátoros üzemmód. Csakhogy itt van egy apró, de annál bosszantóbb hiba. 2 nap állás után a dátumot, időadatot elfelejti. Azt mindig újra be kell állítani. Sőt, ilyen extrém melegben már 24 óra is elég volt az amnéziához.
Ezért úgy döntöttem, megkeresem azt a pontot, ahol megkapja a betáplálást a kondi, illetve ahol kiadja a feszültséget az órának. Meg is találtam ezt a pontot. Itt annyit kellett volna tenni, hogy a betáplálást megszakítani. A kondit egy 2032-es elemre cserélni és már meg is oldottuk  a problémát. Na, itt követtem el a hibát. A kondi nem lett kisütve a fólia átvágásakor. Így sikerült csinálnom egy rövidzárlatot, ami elég volt ahhoz, hogy a két, kétoldalas nyák közötti belső összekötések elégjenek. Ez nem javítható. Így most a kamera úgy működik, hogy tápfeszültséget kapva a felvétel elindul 2000 január 1-el, majd a tápfesz megszakítása után azonnal kikapcsol. Nincs ideje biztonságosan lezárnia  fájlt. Hiába van beállítva az óra. a következő indulásnál újra 2000 január 1-el indul. Emiatt  ha nem volt beállítva a dátum, óra, akkor az addig készült felvételeket felülírja, hiszen a dátum azonos.A legnagyobb baj az, hogy mivel az utolsó fájlmentés nem szabályos, valószínűleg sérült és nem visszanézhető. Egy balesetnél pedig éppen az utolsó felvétel a lényeg.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: