Klímás Wagonosok, figyelem!

Igaz, hogy nem éppen fiatalok már ezek az autók, de még nagyon sok jó állapotú van közöttük. Most a klímás Wagon R+ tulajdonosok figyelmét hívnám fel egy hibára, amit könnyen el lehet kerülni. A történet úgy kezdődött, hogy ma délben a vasútállomásról hoztam haza a sógornőmet, amikor hirtelen egy 2-3 másodpercig tartó hangra figyeltem fel. Leginkább ahhoz hasonlított a hang, amikor egy marék homokot szórunk egy műanyag felületre. Aztán a klíma megszűnt működni. Itthon a motortérbe benézve semmi rendelleneset nem láttam, de nem is igazán volt időm nézelődni. Ma este tüzetesebben szemügyre vettem a  dolgot. Hamar meg is lett a hiba oka. Az nyilvánvaló volt, hogy a gáz hirtelen szökött el a rendszerből. Mivel nyomás nélkül maradt, a kettős nyomáskapcsoló nem adott információt a klíma bekapcsolt állapotáról a motorvezérlőnek. Emiatt pedig a motorvezérlő nem kapcsolta be se a klíma kompresszort, se a motorhűtő ventilátort.
A kompresszortól a folyadékgyűjtőhöz vezető csövet egy résen vezetik át.

Sajnos a cső egy éles fém lemezen vezet át. Nos, az elmúlt 14 év alatt ez a lemez szépen elvágta a gumicsövet. A mai napon adta meg magát teljesen és másodpercek alatt elillant a klímagáz.

Ellenőrizze mindenki a cső állapotát, illetve tegyen intézkedést, hogy a lemez éles pereme ne sértse fel a csövet. Természetesen a gázzal együtt némi olaj is távozott a rendszerből, ami alul a fém vázon látszik is. Hogy mennyi folyt el, azt aligha lehet megállapítani. Pár nap múlva viszem szerelőhöz, akkor rendbe lesz hozva.

Egy hozzászólás to “Klímás Wagonosok, figyelem!”

  1. Klímás Wagonosok, figyelem! – wagonrfanclub.hu Says:

    […] A teljes írás Landsmann oldalán olvasható, IDE KATTINTVA! […]


Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: