Folyik a mosógép

Az utóbbi időben szinte minden mosásnál előfordult, hogy némi víz állt a mosógép alatt. Ez nyilvánvalóan nem egészséges dolog, ezért orvoslást kíván. Elindítottam egy rövid programot, hogy lássam hol folyik a víz. Nem folyt sehol akárhogy is néztem. Visszaraktam a mosógép oldalát. Következő mosásnál megint állt a víz. Elgondolkodtam, mi lehetett a különbség a mosás és a vízzel való lögybölés között. A ruha! A teszt alkalmával nem volt benne ruha. Akkor a centrifugának van köze hozzá. Szemügyre vettem a mosószer adagoló és az üst közötti gumicsövet.

dsc01172

Az adagolónál levettem a bilincset. Magát a csövet nem tudtam kivenni az üstből, mert olyan kemény már, hogy nem lehet úgy összenyomni, hogy ki lehessen venni. A dob felől meg nem férek hozzá. Így aztán alaposan megnéztem. Törést nem találtam rajta. Viszont az öst becsatlakozásánál nagyon könnyen mozog.

dsc01174

dsc01173

Akkor itt van a kutya elásva. Mivel már nem rugalmas, centrifugázáskor a dob odacsapja a vizet a gumihoz. De mivel az nem tömít, ott szépen visszaszivárog és lecsepeg a gép aljába, onnan a víz a láb csavarjánál szépen a földre csepeg. Nem volt kis munka szétszedni a gépet.

dsc01175

Összerakni aztán még nehezebb volt. Egy kósza pillanat erejéig megfogalmazódott bennem, hogy ez lehet nem lesz többet összerakva. 🙂 Szűk helyek, éles peremek. Csupa prezúr lett a kezem. Végülis a hibát úgy hárítottam el, hogy ahol a gumi az üstbe csatlakozik, Gumiámmal alaposan bekentem.

dsc01176

dsc01177

A dob felőli oldalon nem fértem hozzá a cső másik végéhez. Elvileg így is vízzárónak kellett volna lennie. A mosószer beadagolásakor azért nem folyik, mert a cső vége belül van az üstön. Így a vizet szépen bevezeti. Mosáskor sincs baj, mert addig nem csapódik fel. De centrifugázáskor bizony mindenhova fröccsen a víz. Aztán majdnem éjfélkor jutott eszembe, hogy a dob ajtaját kinyitva, azon fordítva egy kicsit  acső felé, a dob betöltő nyílásánál belülről is be tudom kenni a cső peremét ahol az üsttel találkozik. A kenés remekül sikerült. Ma volt egy normál mosás, nem folyik sehol. A gép egyébként 1995-ben készült, az elektromos szerelvényeknél találtam egy címkét amin ez a dátum szerepel. A gép összerakása már nehezebb volt, mert a tetőt az üsttel összekötő gumit az üstnél egy erős végtelenített rugó rögzíti. Hasonlóképpen mint a szimering belsejében az a kis fém rugó. A fedélről le kellett venni a gumit, amit először az üsthöz kellett rögzíteni a  rugóval. Utána visszatenni a helyére a keretet, a gumit szépen eligazgatni, majd a betétet rátenni. Utána lehetett a betétet a kerethez visszacsavarozni, a gumi peremet eligazítani. Szóval nem volt egy egyszerű feladat, de legközelebb már könnyebben menne. De remélem nem kell szétszedni egyhamar.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: