Pártunk és qurmányunk újabb szívatása

Ezen már csak röhögni tudnék, ha nem lenne véresen komoly. Hogy miről van szó? A legújabb fajta jogosítvány hosszabbításról, pontosabban a vezetői engedély érvényességéről. Mert hogy is volt ez eddig? A doki áldását adta az ügyre, a kapott dokumenttel az okmányirodában kértük a hosszabbítást. Az érvényessége a doki által kiadott dátum volt. Most ez úgy változott meg január 1-től, hogy a születési dátumig érvényes. Ez nem azt jelenti, hogy mondjuk aki március 1-én született, de  a jogsija január 10-én lejár, hogy adott esetben 5 évre kapná, tehát 2022  március 1-ig kapná. Nem, nem. 2021 márciusig kapja. Ellopnak tőle 10 hónapot, de 5 évért fizet. Aztán mikor 2021 februárjában elmegy  a dokihoz, hogy hosszabbítson, nem 2026 március 1-ig kapja, hanem 2025 március 1-ig. Itt már 11 hónapot nyúltak le és ez így is megy tovább.
Tehát már megint szívat bennünket ez a rühes banda és még fog is, ha választáskor el nem hajtjuk őket végre a büdös kurva picsába. Semmi épkézláb indok nincs rá, hogy miért a születésnaphoz kell kötni a jogosítvány érvényességét. Egyszerűen arról van szó, hogy ez is egy újabb pénzbehajtás. Gyakrabban kell hosszabbíttatni, amiből szép kis summa jön be az államnak, amit le lehet nyúlni, vagy éppen elmutyizni. Így van az, amikor az 5 év az csak 4 év, vagy a 3 csak 2. Szép kis trükk, bizony isten, nem kis fantázia kell hozzá, hogy ilyet kitaláljanak. Ép eszű embernek eszébe sem jutna. ne legyenek illúzióink. Az állam, a kormány nem jótékonysági intézmény. Ott szívatja és feji az embereket, ahol és ahogy csak tudja. A lényeg, ne legyen túl feltűnő, sőt néha még meg is magyarázzák, hogy ez nekünk milyen jó, ebben az esetben például, hogy azt mindenki tudja mikor van a születésnapja, nem felejti el, így a jogosítvány érvényességét sem felejti el. Ez egy idióta gondolkodásmódra utaló észjárás. Az embernek minden évben van születésnapja, de  a jogosítványát nem minden évben hosszabbíttatja. Vajon mi a helyzet a február 29-én születettekkel? Azok mindig 4 évre kapják?
Azért jó lenen már, ha befejeznék az állampolgárok fejőstehénnek való nézését és néha hozhatnának már olyan döntéseket, amikkel tényleg mi járunk jól. Mert eddig bármit csináltak, csak szívattak bennünket. De ha már nem segítenek, legalább ne tennének keresztbe ahol csak tudnak.
Azért roppant kíváncsi lennék annak a szarházinak a pofájára. hogy ez az ötlet kitől származott, de azokéra is, akik mindezt jóvá is hagyták.
Megint jól jártunk! Magyarország jobban teljesít! (korrupcióban, lehúzásban, lenyúlásban, szívatásban biztos)

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: