Elmúlt 2016

Mit mondjak, valahogy nem sírom vissza 2016-ot. Rohadt egy év volt a decemberrel együtt. Úgy alapjában véve évről évre egyre jobban rühellem a decembert. Remélem a 2017 egy kicsit kegyesebb lesz mint az óév. Bár végülis tökmindegy. Nem évszámhoz, évváltáshoz kötött hogy éppen hogy alakul  az adott időszak. A jó vagy éppen a rossz csak úgy jön magától. Sok belepofázásunk nincs a körülöttünk folyó dolgokban. Sodródunk az árral, mint a folyóba lökött farönk. Ha szerencséje van, valahol a partra veti a víz. Ha nem, akkor az örvény lehúzza néhányszor és megjárja a folyó alját is, mi pedig akár a pokol bugyrait. Reménykedni lehet, az hal meg utoljára. De az előzetes kilátások alapján egyáltalán nincs semmi, ami arra utalna, hogy ez az év jobb lenne mint a 2016. Sőt, szerintem egyre szarabb. Minden év egyre rosszabb.Azt a politikusok által pofázott gazdasági fejlődést valahogy én nem tapasztalom, de a környezetemen sem látom. Szerintem csak egy kis statisztikai kozmetikázás, lévén a közelgő választásokra. Tulajdonképpen választások utáni első néhány hónap az, amikor a ígéretekből parasztvakításként néhány jelentéktelen dolgot megvalósítanak. Utána megmagyarázzák, hogy miért nem váltják be az ígéreteiket. Eltelik pár év, aztán bő másfél évvel a választások előtt elkezdődik az ígéretharc, hogy az idióta választópolgár azt a kurva X-et odabassza a legjobban ígérgetni tudó pártoknak. Sajnálatos módon túl naívak a polgárok, oda is teszik. Nem is egyszer, többször is. De az utolsó 18 hónapban megjelennek a kedélyjavító intézkedések, amik gyakorlatilag semmivel nem teszik könnyebbé az emberek mindennapjait. De jól hangzik. A választópolgár emlékezete rövid, úgyis csak arra emlékszik, ami pár hónappal a választások előtt történnek. Így aztán most kezdődik az édesgetés. Lásd, nyugdíjasok utalványa, pár termékcsoport áfájának csökkentése, a minimálbérek emelése. No, itt álljunk meg egy pillanatra. Erről még nem ejtettem szót. Csak arról pofáztak egyfolytában nagyjaink, hogy milyen jól járnak a munkavállalók, mert 25 %-al emelkedik a minimálbér. A vállalkozások is milyen jól járnak, mert csökkentik a járulékokat. Csak azt már elfelejtették elmondani, hogy az az 5 %-nyi csökkentés nem fedezi a 25 % emelést. Így aztán  a munkaadók terhei drasztikusan emelkedni fognak. Mit tudnak tenni? Elbocsátani. Na, majd annak az elbocsátott dolgozónak magyarázza meg pártunk és kormányunk, hogy milyen jól járt a béremeléssel. Nem szürkülni, hanem feketedni fog a gazdaság. Újra jönnek a trükközések, feketézések. Vajon a béremelés miatt elbocsátott dolgozók munkanélküli segélyét kompenzálni fogja az állami kasszában a megtartott dolgozók béremeléséből származó többlet költésből befolyó bevétel? Aligha. Az emberek nem többet fognak költekezni, hanem a veszteségeiket próbálják meg lefaragni és a már nem létező tartalékaikat egy kicsit visszapótolni.
De a statisztikában jól mutat a béremelés ténye, az átlagkereset, ami tulajdonképpen köszönőviszonyban sincs a valóságos átlagkeresetekkel.
Na mindegy, leszarom ezt az egész gazdasági, politikai hazugsággyárat pártunkkal és kormányunkkal az élen. Jól emlékszek, mikor Fletó megbukott és a libatolvaj került a helyére, azt mondta az egyik ismerősöm, visszasírjuk még Fletót. Mondjuk én egyáltalán nem gondoltam, hogy azért mert Orbán lesz a miniszterelnök, az nekünk milyen jó lesz. Nem lesz, nem lett jobb. Nem ülünk elég közel a tűzhöz. Akik igen, meg méteres nyelvcsapásokkal nyalnak, na azoknak jobb lett, nem kicsit, nagyon.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: