Szopni akarsz? Vegyél Straus fűkaszát!

A neten az egyik helyen neme egyszerűséggel valaki csak ipari hulladék nevet aggatott rá. Hát, mit mondjak. Tapasztalataim szerint nincs túl messze a valóságtól ezzel a minősítési jelzővel. Tavaly nyár végén vettem, akkor két alkalommal volt használva. A legelső indítást leszámítva, gyakorlatilag művészet volt beindítani. De nézzük szép sorjában a történteket. Az idei első használat közben, amit ugye millió rángatás előzött meg, szóval alig használtam, mikor egyszercsak leállt. Próbálnám indítani, a berántó kar mintegy 20 centi zsinórral simán a kezemben maradt. Levettem a berántó szerkezetet, az azonnal annyi felé ugrott, ahány darabból állt. Az egész szerkezetet rögzítő csavar kicsavarodott, majd a berántó zsinórt a tengely feltekerte, ezzel megfolytotta magát a gép. A berántó szerkezet műanyag része szépen megolvadt, de annyira nem, hogy használhatatlan legyen. Új zsínór bele és mehetne a fűnyírás, ha indulna a gép, de persze nem, illetve csak nagy kínok közepette. Külön öröm mikor beindul. Természetesen az új zsinór nem bírja a fél órás cibálásokat, elég erős amortizációs képet mutat. Hamarosan újra cserélni kell. A géphez adott leírás köszönőviszonyban sincs magával a géppel. Más rajz, más leírás mint amilyen maga a gép. Egyszóval használhatatlan.
Már gyertya cserével is próbálkoztam, az eredmény nem lett jobb. Nincs mit tenni, ezt szerelőnek kell megmutatni. Garanciát hagyjuk, az akkor szűnt meg létezni, mikor szétesett a berántó szerkezet. Szerelő rendbe teszi, első rántásra indul. Öröm é bódottá! Na nem sokáig, csupán a következő fűnyírásig. Egy jó fél óráig minden jónak tűnt. Aztán kezdett az alapjárat eltűnni. Először csak alacsony volt, aztán már semmi, mindig kellet egy kis gázt adni. A végén le is állt. Na, onnantól fogva nem lehetett beindítani. De a benzin az folyt kifelé a légszűrőnél. Öszecsomagolás, irány a szerelő. Szerelő szétszedi, hát a tűszelep be volt ragadva. Ismét öröm é bódottá, de megint csak a következő fűnyírásig, azaz ma estig. A fej kétszer esett szét, pedig olyan passzos, kézzel alig tudom szétszedni mikor damilt teszek bele. A második szétesésnél a rugó úgy eltűnt, hogy ketten egy órai keresgélés után sem találtuk meg, pedig nem is nagyon füves területen jártam éppen akkor. Kivettem a rugót a másik gépből és úgy fejeztem be a kertet. Már a vége felé megint kezdte a tűszelep felakadást. Az udvaron folytatva aztán tényleg megadta magát. NA, akkor vágtam földhöz. Egy kis műanyag darab le is tört. Le van szarva. Már-már a másik géppel akartam folytatni a vágást, mikor újabb kísérletet tettem a beindítással. Teljes gázt adva végül beindult, majd később észrevehetően a tűszelep elkezdett működni. Na így fejeztem be a kapu előtti területtel, de többször felakadt a szelep akkor is, de folyamatos teljes gázt adva éppen nem állt. A végére a damil is kifogyott, de már úgy kínoztam le azt a pár négyzetmétert.
Holnap megpróbálok rugót venni, de vannak kétségeim hogy kapok. A tűszelepet meg alaposabban szemügyre veszem majd, hoyg mégis mi az anyja kínjától szorul be időnként, főleg beindítás után olyan fél órával kezdődően. Talán a hőtágulás okozhatja a problémát. Na majd meglátom, ha lecsillapodtam, meg lesz ráérő időm. Egyelőre ott tartok, legszívesebben kibasznám az utcára az árokba és vigye aki vinni akarja. Még kap egy esélyt.

 

Bár ez a bejegyzés tavaly készült, videót most készítettem hozzá. Úgy gondolom, egy film sokkal többet elmond mint néhány mondat.

Reklámok

5 hozzászólás to “Szopni akarsz? Vegyél Straus fűkaszát!”

 1. Gyula Magyar Varga Says:

  én se ajánlnám mert darabjára hullik

 2. Endre Nagy Says:

  Először indítási nehézségek, az összes csavar meglazult.Azután a gázkar eltörése, -olcsó műanyag kar húzogatja a bowdent. Komplett markolatot kellett cserélnem. Berántó szerkezetet most éppen 3x cserélem.Az utángyártott rúgója éppen a berántást nem bírja.Amatőr bóvli 4500 Ft-ért. Most az eredetit vettem, de nem pontos a ház, feszül amikor felcsavarozom.A csavarlyukak túl szorosak ezért feszül be. Ez az a cucc, ami van is, meg nincs is ! Kidobott pénz.

  • landsmann Says:

   A gázkar törésre én a ragasztást választottam. Van is itt róla bejegyzés. Pillanatragasztó és szódabikarbóna kettőssel ragasztottam több mint egy éve és tökéletesen működik. 🙂 Nem tört el újra. Nekem most már kezd beállni. Az utóbbi két fűnyírás alkalmával nem volt indítási probléma. Majd írok még egy posztot a szerkezetről, hogy mi volt a probléma vele.

 3. Szilvia Orbán Says:

  A véleményem hasonló , vagy rosszabb.. Az enyém be se indult, elsőre sem. Jeleztem a webáruháznak, hogy működésképtelen terméket küldtek. 1 hónapig hitegettek, hogy küldik a cserét, ami persze nem jött. Feljelentettem őket a fogyasztóvédelemnél, de mivel 2 hónap hercehurca után a pénzt kértem vissza, az a válasz jött a bejelentésemre, hogy csak a bíróságon érvényesíthetem a követelésemet. A céget el sem marasztalták , hogy se javítani, se cserélni, se pénzt visszaadni nem akartak. Szétszedtük és valami alkatrész nem volt a helyén..

 4. István Ifj Dankaházi Says:

  Annak tudom ajánlani, aki szeret szerelni munka a helyett 🙂
  Cserélve lett:
  *a berántó rész 2x,
  * a benzin tartály, mert ketté repedt
  * folyt a benzin ezért a komplett cső szett,
  * aztán a karburátor (sajna a szerelő elfejtet szólni, hogy mindkét csavar beletört a motor házába)
  * a gyertya (ez már nem is érdekes)
  * ma 1/2 óra munka után eltört a gázkar

  De összesen legalább 3 órát dolgoztunk vele!


Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt kedveli: