Szolgálunk és védünk?

A youtube-on mindenféle videó fellelhető. Az autós kamerák elterjedésével pedig az autós szemszögéből láthatunk nem mindennapi eseményeket. A mosz következő filmen nem nagy baleset látható, de nem is ez az érdekessége a felvételnek:

A film elején jól látszik, hogy a piros lámpánál rendőrautó várakozik. Ekkor a piros lámpa még világít. Aztán a lámpa vált zöldre, de valószínűleg a kiégett izzó miatt csak sötét marad a jelzőlámpa. A rendőrautó elindul, ekkor ér oda hősünk is, aki szintén kanyarodik a rendőrautó után. Ezután történik az ütközés. A rendőrautó a zebra előtt megáll, mivel gyalogosok kelnek át az úton. Az ütközés közvetlenül mögöttük, mellettük történt. Nem tartom valószínűnek, hogy nem vették észre az eseményeket. A kürt szó és az ütközés hangja, valamint fékcsikorgás is hallatszik. Mindezt nem veszik észre? Utána szép lassan elindulnak és elmennek.
Személyi sérülés nem történt, a felek is meg tudtak egyezni. De! Mindez nem volt tudható az ütközés pillanatában. Ha rendőr szemtanúja egy ütközésnek, koccanásnak, véleményem szerint az a minimum, hogy megnézik, történt-e személyi sérülés. Amennyiben nem, megkérdezik, kérnek-e rendőri intézkedést. De nem, itt semnmi ilyesmi nem történt, még csak a forgalom irányításában sem vettek részt. Igaz, a két résztvevő rutinosan megoldotta, mindkét jármű mozgásképes maradt és pár percen belül el is hagyták a helyszínt, hogy a forgalamt ne akadályozzák.
Ettől függetlenül én furcsának és érthetetlennek tartom a rendőrök viselkedését.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: