Invitel, az agitátor

A mai kiélezett gazdasági versenyben minden egyes előfizető megszerzése nagy kincs. Akár minden áron. A héten járt nálunk egy agitátor, aki internet, tévé és telefonszolgáltatást ajánlott volna. Nagyon nem mélyedtünk bele a részletekbe, mert eszem ágában sincs váltani szolgáltatót. De azért az kiderült, hogy kisebb sávszélességű netet adtak volna (durván a felét a jelenleginek) alig olcsóbban. Az elmonmdás alapján wifis kapcsolaton alapult volna a rendszer. Na én ezt azért kétkedve fogadom. Próbálták a jelenlegi szolgáltatóm színvonalát kicsinyíteni az övékéhez képest. Én ezt a maszlagot nem eszem meg, látom mit tapasztalok. A szolgáltatással maradéktalanul elégedett vagyok, így a váltás szóba sem jöhet. Aztán közben megtudtam egyet s mást. Szándékosan félretájékoztatják, hazugságokkal traktálják a potenciális előfizetőket, hogy náluk kössenek szerződést. Néhányan már beleugrottak, aztán most jönnek rá, alaposan át lettek verve. Az agitátorok minden utcát végig járnak házról házra menve. Azt javaslom mindenkinek, alaposan kérdezzen utána minden apró részletnek ha érdekli az ajánlat. Inkább kérjen elérhetőséget, ahol jelezheti az esetleges igényét a szolgáltatásra. De a jelenlegi szolgáltatóját is keresse fel, ha nincs tisztában az igénybe vett szolgáltatásairól, hogy pontos összehasonlítást tudjon tenni. Amit ennyire tukmálnak, az nindig gyanús. Ha meg félrevezetéssel, hazugságokkal vesznek rá valakit a szerződéskötésre, az meg már majdnem a bűncselekmény határát súrolja. A bizonyítás nagyon nehéz, hiszen hangfelvétel nem készül a beszélgetésről, így utólag az aláírt hűségszerződéstől megszabadulni lehetetlen a szerződési idő letelte előtt kötbér nélkül.

Frissítés:
No kérem, most néztem meg az Invitel honlapján a techniakai információkat. Az agitátor fickó simán szemrebbenés nélkül a képembe hazudott. Nem 1 megabites a letöltés, hanem csak 0,5! Hát nagyon nem mindegys, mert éppen a negyede a jelnelgimnek. Ő meg 1-et mondott. Végülis olyan is van. Az a garantált letöltési sebesség. Adnak hozzá 38 műsort, amiből 11 rádió. Telefont is adnak, külön havi díjért lehet kérni kedvezményt különböző hívásirányokba. Az információval ellentétben nincs ingyen a hálón belüli hívás sem. A negyedik hónaptól a havidíj 1288 helyett 5990 Ft. Azt sem verik nagy dobra, hogy az adott eszközök 1 tv készülék kiszolgálására szolgál. Újabb készüléket plusz díjárt lehet használni, harmadik tv-t pedig egyáltalán nem. Illetve újabb előfizetésért.
De sokan fognak ezzel szopni, ha megrendelik. Kíváncsi lennék arra a netre, hogy mit produkál, ha megy a tv is. Ugyanis teljesen más technológia mint a kábeltévé. A tv műsorok is adatként érkeznek a tv-hez, mint az internet. Nyilvánvalóan a renmdelkezésre álló teljes sávszélességből vonódik le. Így lesz az 5 megabites netből a garantált 1. A garantált feltöltés pedig 0,19 megabit. Azért az a 24 kb/s-es feltöltés, igencsak karcsú. A névleges fél megabit sem sok azzal a 64 kb/s-el. Az ilyet már ingyen kellene adni, nemhogy még fizetni is érte. Vicc az egész.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: