Átállás

Megint régen írtam. De hogy ebben a hónapban is leygen legalább egy bejegyzés, most írok. Nem mintha olyan fontos lenne, csak úgy. Az időjárási előrejelzést elnézve, úgy döntöttem, vége atélnek. Így aztán ma megcsináltam a nyári átállást az autón. Átállásnak hívtuk a seregben is azt a műveletet, mikor az autókat téli, vagy éppen a nyári igénybevételre készítettük fel. Nem olyna nagy dolog ez, de azért ennyit elvár szeretett járművünk. Nézzük mit is csináltam. Az időjósok igen magas hőmérsékletet jeleztek az elkövetkezendő hetekre, így a téli kerekek lecserélése mellett döntöttem. Könnyű helyzetben vagyok, mert mindkét gumiszett felnin van, így aztán itthon a magam csendességében akkor cserélgetem a gumikat, amikor nekem jól esik. Ahhoz képest, hogy tegnap reggel alig tudtam felkelni, úgy fájt a derekam, mára már egész jól lettem. Szóval átcseréltem a kerekeket. A téli egyelőre a garázsban van, még mosásra várnak, majd a kövek kipiszkálására a profilokból. Aztán centíroztatás, gumiápolóval kezelés és mehetnek nyári álmot aludni a helyükön.
Ablakmosót nyári szélvédő folyadékkal töltöttem fel. Kitisztítottam a légkondit, de az új pollenszűrőt csak holnap teszem be, hogy a tisztító folyadék mindenhonnan távozni tudjon. A légszűrő is csereérett lett, így az is helyet cserélt egy újjal.
Megvettem a motorolajat és a szűrőt is. Hamarosan az is cserés lesz, de még van egy kis idő az intervallumból. Ráérek vele, mert a futott kilométerrel nem léptem még túl a gyár által előírt cseretávolságot.
Kiszereltem a tojásfőzőt (fűthető üléshozat, Tescogazdaságos 🙂 )is, arra sem igen lesz már szükség a következő télig.
Már egy alapos porszívózás is ráférne az utastérre. Azt hiszem valamelyik nap azt is megejtem.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt kedveli: