Bagózási tilalom és társai

Igencsak régen írtam már. Akkor is inkább hőbörögtem, mint ahogy most is az következik. Nem is egy témáról akarok írni, hanem többről. Az elmúlt időszakban nem volt kedvem ezekről külön-külön írni. Akkor nézzük csak sorjában.
Több nagyker is jelezte, hogy március 1-től kötelező feltüntetni a fényforrásokon és lámpatesteken az energiahatékonysági cimkét. Magyarán azt a kis színes címkét, ami jelzi, milyen energiabesorolásban van az a fogyasztó. Az uniós rendelet (merthogy nem saját találmány ám ez, de akár lehetne is, mert ilyen marhaságot bizony mi is ki tudunk találni) következetesen lámpát, lámpatestet emleget. Kéremszépen, lámpa a vöröslámpás negyedben van. Ezek izzók, vagy fényforrások, nem lámpák. Szóval a tisztelt unió prominens tagjai kitalálták, hogy ezt aztán mennyire fontos feltüntetni, mert ha nem, akkor börtönbe vetünk, felnégyelünk, koncnak dobunk az oroszlánoknak. Magyarán ezért a kis szaros címkéért is büntetnek, ha nincs a pilácsokon rajta.
DSC00720
Ennyire ráérnek, hogy nincs fontosabb dolguk, mint ilyen hülyeséggel foglalkozni?
De menjünk tovább. Már-már tragikomédia ami az online péntárgépekkel kapcsolatban folyik. Most nem akarok arra kitérni, hogy az egész biznisz bűzlik a mutyi szagától. Inkább arra térek ki, milyen szar hitvány gépeket engedélyeztek. Nem írom le a konkrét gép típusát, nincs különösebb jelentősége. Íme egy kép a kijelzőről:
DSC00721
Igen, jól látszik, hogy a 6-os és a 8-as között csupán 2 pixel a különbség. Normálisak? Ráadásul elég kicsi méretűek is a számok. A vevő oldali kijelzőn jól látszik, csak az eladó oldalin nem. Nem beszélve arról, hogy a gép alapvető funkciókat nem tud, miközben a soha, senki által soha nem használt funkciókat meg igen. Az elmúlt több mint egy hétben én már annyit átkoztam azt aki ezt a rakás szart tervezte, meg azt is, aki ezt az egész pénztárgépes pénzlehúzós bizniszt kitalálta, hogy ha fog az átkom, ezek már alulról szagolják az ibolyát. Mindezt 170000 Ft-ért tudja ez a nagy rakás szar.
A legújabb marhaság, ami ma jutott a tudomásomra, az a bagózás elleni harccal kapcsolatos. Ne értsen félre senki, nem a bagózást pártolom. Az üzletek bejáratánál el kell helyezni a dohányzási tilalomra figyelmeztető kiírást. Nem elég, hogy tilos a pöfékelés az üzletben és a bejárati ajtó 5 méteres körzetében. (ez utóbbira nagy ívben szarnak a bagósok) Ennek a táblának is van szabványa. 5 nyelven kell megjeleníteni a feliratot, megszabott a tábla mérete is. Kérdem én, mit változtat a lényegen, hogy mi szerepel a kiírásban? Ki és mi alapján határozta, határozza meg, mely 5 nyelven szerepeljen rajta az írás? Gondolom magyar, angol, német, francia és olasz nyelv lesz a befutó. Pedig nagyon nem lenne mindegy mely nyelveken történik a kiírás. Alapjában véve nem a szomszédos országok nyelvén kéne az angol és a német után, természetesen a magyaron kívül? Mert nagyon nem mindegy, hogy az osztrák-szlovén, vagy éppen a szlovák-ukrán határszakasz közelében van az üzlet. No és természetesen most jön a lényeg: Ezeknek a szabványos tábláknak a meglétét is ellenőrzik majd, gondolom az ÁNTSZ emberei, míg az energiahatékonysági címkét mega fogyasztóvédők.
Kíváncsi vagyok, mikor jön a következő fölösleges marhaság és mit tudnak még kitalálni. Mondjuk elég kreatív az unió és pártunk és kormányunk is, úgyhogy nagy valószínűséggel nem kell sokat várni az újabb büntetések alapjául szolgáló rendelet kiagyalásáig. Ja, van még egy, de mintha arról már írtam volna annak idején. De azért leírom mégegyszer. Az üzletben ki kell írni, hogy a feltüntetett árak magyar Forintban értendők és tartalmazzák az áfát. Mégis mi a büdös francban lehetne feltüntetni? Már azt sem tudja az a sok idióta jogalkotó, hogy mi a törvényes fizetőeszköz kis hazánkban? Komolyan mondom, vicc ami itt folyik, csak már nevetni nem tudok rajta, mert minden szarságért büntetnek, aminek semmi köze az üzlet működéséhez.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: