Ezrelék

Matolcsy polgártársnak megint ötlete támadt. Csak az a baj, hogy nem a diliházba örvendezteti a kis társait a hülyeségeivel. Mert most megint mit is talált ki többek között? A készpénzfelvételt adóztatja. A felvett összeg 3 ezrelékét csipázzák le a pórnépről. Mert hogy ne legyenek illúzióink, ezt is mi fogjuk fizetni. Úgy ránk lőcsölik a bankok a költségeket, mint a telekommunikációs szolgáltatók. Egy kicsit trükköznek és már fizethetünk is. És még ezzel akarják a készpénzforgalmat csökkenteni? Azért ennyire hülyék már tényleg nem lehetnek. Nem csökkeni, hanem növekedni fog. Mi a fenének tartaná a nép (akinek egyáltalán van még szabadon felhasználható pénze) folyószámlán a pénzét, amikor mindenért fizetni kell? És egyre többet kell fizetni. Akkor ide  apénzt a markomba, én is onnan fizetek és nem cullang. A kormány mehet a picsába.
A másik dolog ezzel a kiigazítással, amitől majd 400 milliárd plusz bevételt remélnek, az az, hogy jövőre ugyen ebből valamicske csurran-cseppen. De könyörgöm, jövőre mit fognak kitalálni, amiből 2015-ben remélnek extra bevételt? Mert hogy az így beszedett pénz nem lesz elég, az már most tudható, mint az is, hogy nem fog befolyni a tervezett összeg.
Hab a tortán a pénztárgépek online rendszerbe kötése. Egyet lehet találgatni, ennek a költségeit kik is fogják fizetni? Nem kevés összeg lesz, úgy néhány tízezer Forintocskából meg is lesz. De honnan, amikor már így is teljesen ki van hegyezve a bevételi forrás és a felhasználás? Az adócsökkentés kormánya havonta talál ki újabb adókat, amivel lehet sarcolni a népet, vállalkozókat. Miközben a bankok, multik szent tehénként dúskálnak a javakban.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: