Nyílt levél az Epic Web kft-nek és a NMHH-nak

Tisztelt KFT, Tisztelt NMHH!

Örömömre szolgál, hogy blogom olvasgatásával töltik drága idejüket, akárcsak “kedvenc” hatóságom, az NMHH. Mindenek előtt visszautasítom és még a felvetés is sértő az Önök részéről, hogy én küldözgetek saját magamnak spameket mások nevében, hogy aztán a hatóságnál panaszt tegyek! Ha vették volna  a fáradtságot, hogy nem csak azt az egy részt olvassák el blogomból, ahol szeretett hatóságunkat szapultam, akkor egyértelműen és világosan kiderült volna. Ami  a beidézett részt illeti, mi másra tud az ember gondolni, amikor a tucatszám beküldött kérelem teljesen süket fülekre talál? Ha meg mégis foglalkoznak vele, akkor az eredmény az, hogy nem találják a küldőt. Ez jellemzően az emeltdíjas SMS-es csalásokkal kapcsolatos spamekre érvényes. Egyszerűen egyik hatóság sem vizsgálja, hogy ezen üzenetek után ki veszi fel a pénzt. Mindenki számára nyilvánvaló a Cipruson és hasonló helyeken behegyzett cégek nem létezőek. A pénzt itt veszik fel Magyarországon.
A világ e-mail forgalmának mintegy 80 % levélszemét. Ennyit küldenek ki fölöslegesen és ennyi levél megnyitásával tölt az emberiség fölöslegesen időt. Éppen ezért igen fontosnak tartom, hogy minél jobban vissza legyen szorítve eme törvénysértő tevékenység. A hatóság határozata után Önök jogtisztelő módon kívánják tovább folytatni tevékenységüket. Ez dícséretes. Ha ennyi haszna volt a feljelentésemnek, akkor már nem volt hiábavaló. Remélhetőleg Önöktől ezek után nem mennek ki kéretlen levelek. Bizonyára nem árulok el titkot, ha közlöm, nem az Önök cége volt az egyetlen, amit a hatóság elmarasztalt. Sőt, azt is elmondom, olyan is volt, ami pénzbüntetést kapott, mivel visszaesőnek számítottak.

Végül ha már a hatóság is olvasgatja az írásomat, akkor ebben a nyílt levélben nekik is üzennék. Nyilvánvalóan tudják, hogy milyen jellegű ügyekben nem tettek semmit az elmúlt évek alatt. Így aztán jó lenne, ha ezekre is nagyobb hangsúlyt fektetnének. De hogy ne kelljen újra visszakeresni, akkor elárulom, hogy a már korábban említett emeltdíjas szolgáltatásokkal kicsalt pénzes ügyekről van szó. Történetesen azokról a nyereményjátékokról. Végül azt is megemlíteni óhajtom, hogy több esetben előfordult, hogy a beküldött kérelmemre semmiféle válasz nem érkezett. Még az eljárási illeték megfizetésére szólító válasz sem. Talán nem azért, mert már mazsoláznak a kérelmeim között és a bonyolultabb, összetettebb ügyeket szépen szőnyeg alá seprik?

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s


»
%d blogger ezt kedveli: