Azt a lovat kell ütni, amelyik húz

Hogy miért? Majd mindjárt nyilvánvalóvá válik. Az adócsökkentés kormánya újabb, nyilvánosságra került intézkedései szerint ismét zsebbe kell nyúlni. De mindenkinek! Azazhogy azért mégiscsak vannak kivételek. Lássuk csak:
1  Tranzakciós adó. Mindenki, aki bármilyen banki műveletet hajt végre (csekket fizet be, pénzt utal át, stb), a szóban forgó összeg egy ezrelékét fizeti adóba.
2 Telefon adó. Minden mobil és vezetékes hívás, valamint SMS, MMS 2 Ft adót tartalmaz percenként, darabonként. Véleményem szerint itt igencsak elszámolták magukat. Ha egy átlagos 39 Ft-os percdíjjal számolunk, annak az áfája nagyjából 8 Ft. Biztosra vehető, hogy csökkenni fognak a beszédhívások, SMS-ek száma. Egyetlen percnyi lemondott hívásnál 8 Ft áfát bukik az állam, amit másik 4 perc hívással lehetne behozni. Szerintem zen nemhogy haszon nem lesz, sőt kevesebb lesz az állam bevétele az áfa és a telefon adó összesítése során. Sebaj, majd utána kivetik az internet adót. Hülyeségért nem kell a “polgári kúrmánynak” a szomszédba menni.
3 Biztosítási adó. A gépjárművek kötelező felelősségbiztosítására már kirótták a 30 %-ot, amit jövőre tovább emelnek, mert egyes értesülések szerint ennek mértéke 30 % fölött lesz. De adó terheli a vagyon és baleset biztosításokat, (10 %) valamint a Cascot is. (15 %) Ezek után van pofájuk az öngondoskodást emlegetni? Önkéntesen kevesebben fognak biztosításokat kötni. Ezt az adónemet azért találták ki, mert az államnak nem volt bevétele a biztosításokból, hiszen nem volt rajta áfa.
4 Energiaszolgáltatók jövedelem adója. Ez nem tudom mi a franc, de hogy ezt is mi fizetjük meg, az biztos.
5 Elektronikus útdíj. Nyilvánvalóan ott is fizetni kell majd, ahol eddig nem kellett. Az is biztos, úgy lesz kitalálva a díjtétel, hogy a rövid, vagy átlagos úthasználók díja magasabb lesz mint amit most fizetnek. Gondoljunk csak a 4 napos pályamatrica eltörlésére. Ki van ez találva szépen. Az autós társadalomról már az ezredik bőrt is lenyúzták, de de nem elég. Jelszavuk az, mint Sztálin elvtársnak, mikor a másnapi kivégzendők listáját az orra elé tették. Belelapozott, majd csak annyit mondott: Még!
+1 Viszont eltörlik a senkiházik 98 %-os különadóját. Tehát megint a hatalams jövedelműek járnak kurva jól.

Nos, kiket is nem érint mindez? A hajléktalanokat és az élősködőket. Ami nincs, azt nem lehet megadóztatni. Már csak arra vagyok kíváncsi, milyen lehetetlen adónemet találnak még ki. Ablak adó, kerékpár adó, levegő adó? Igen élénk a fantáziája pártunknak és kormányunknak. Nyugodtan nevezhetjük őket a népnyúzók kormányának is. Ennyi adó aligha létezik még egy országban, mint itt. Most már én is azt mondom, az utcára kell vonulni, ha kell, fegyveert fogni! Ez így nem mehet tovább! Szarni az unióra nagy ívben, mert bármit teszünk, nem elég. Ismét csak Sztálin eftárs szavait ismételve: Még! Velünk is azt akarják, sőt fogják eljátszani, mint Görögországgal. Tisztában vannak vele, sosem fogják visszafizetni a felvett hiteleket. Az elkövetkezendő több évtizedre padlóra lettek küldve, csak azért, hogy az unió mentse az irháját. Foggal körömmel ragaszkodnak egy életképtelen tákolmányhoz. De hogy mégis recsegve, ropogva de talpon maradjon, feláldozzák a szövetség egyes országait. Az uniónak nincs pénze megmenteni Spanyolországot és Olaszországot. Alighanem a görögök sorsára jutnak. De mindegy, most nem erről akarok írni. Szóval a polgári kormány koldust csinál  apolgáraiból, csak azért, hogy az unió szemében parádézzon és jófiúnak tűnjön. Közbe megy a trükközés ezerrel. Még saját maguknak is hazudnak. Csak ebbe belerokkan az ország népe, ami az ország szerkerét húzza.
Vajon a 2/3 még mindig 2/3? Egyáltalán kell nekünk az unió? Az nem vitás, hogy mi kellünk nekik, mert a szemetüket és akaratukat ránk sózzák. Mikor fog a megvezetett 2/3 fellázadni, kivonulni az utcára? Va az a határ, aminél már nem tovább. Azt hiszem még ilyen népnyúzó kormánya nem volt az országnak. Rákosi elvtárs a padlássepréssel csak kismiska volt.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: