Álmaim

Az esztergomi Suzuki gyár meglátogatására készülünk. Egy vasútállomáson gyülekezünk, onnan vonattal megyünk Esztergomba. Vagy alkonyodik, vagy éppen pirkad, mert nincs se teljesen sötét, se teljesen világos. A közvilágítás még/már működik. Vonatjegyet kell vennem. Az állomáson a sínek közötti rész ki van betonozva, így nem látszanak a talpfák. Olyan, mint a villamossínek az úttesten. Közben begördül egy szerelvény az állomásra. Nekem át kellene vágnom, mert a pénztár a másik oldalon van. A peron tele van le és felszálló emberekkel. Úgy döntök, a vonat alatt mászok át, mert úgy gyorsabb. Behuppanok a vonat alá, de a másik oldalon nem tudok kimászni, mert nem férek ki. Szélső vágány és a betonozott rész emelkedik az állomásépület fala mellé, hogy az esővíz ne a fal tövére folyjon. Kúsznom kell a kocsik alatt, hogy kimásszak alóla. Közben jön az a vonat is, amire nekem kellene felszállnom. Jegyem még sehol.
Megérkeztünk Esztergomba. Egy lepusztult, vagy éppen be nem fejezett építkezés területén haladunk keresztül. Félig álló épületek között kanyargunk. Talán tízen, tizenöten lehetünk. A csoport vezetője a korlátokon akrobata mutatványokat végez. Minden bizonnyal saját szórakoztatására, mert senki sem követi példáját a csoportból. Bemegyünk az egyik épületbe, ahol mindent építési törmelék borít. Az egyik helyiségbe benyit a vezetőnk és egy tökéletesen berendezett irodában ott ücsörög egy ember. Váltanak pár szót, majd megyünk tovább.
Megint az állomáson vagyunk és én megint a szerelvény alatt mászok át jegyet venni. A többiek vagy 200 méterrel odébb ácsorognak. Ismét a romos épületek között mászkálunk, majd bemegyünk az egyikbe. A vezetőnk benyit az irodába, majd visszacsukja az ajtót és elindulunk tovább. Én valahogy a banda utolsó emberei között vagyok és én is benyitok az ajtón. A helyiség egyik oldalán a berendezett iroda, a másikon meg egy ágy, amiben az a fickó fekszik, aki korábban a számítógép előtt ült. éppen csak a feje búbja látszott ki a takaró alól.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: