Csencselők

Idő és helyszín: ma délután fél kettő előtt pár perccel Bucsától 1-2 km-re Füzesgyarmat felé vezető út. Haladok Karcag felé, mikor látom, hogy a nevezett helyen és időben jön velem szemben egy fehér autó. Villogtatja a lámpáit, meg kalimpál a sofőr a kezével, hogy álljak meg. Látom külföldi rendszámú autó. Megállok, odajön egy nem idén barnult pofa és kérdezi tört magyarsággal, hogy milyne távolságra van a banzinkút. Mondom neki, nagyjából 20 km. 20 km? Kérdez vissza. Annyi, mondom neki. Erre elkezdi, hogy nincs Forint, kell gázolaj, közben mutogatja  a hatalmas aranynak látszó gyűrűt az ujján. Még mielőtt bármi mást mondhatott volna, közbevágtam, hogy nem veszek semmit. De csak folytatja, nincs Forint, kell gázolaj. Nekem meg nem kell semmi. Azzal otthagytam. Mögöttem is jöttek távolabb, meg szemből is jöttek, biztos azok megállításával is próbálkozott.
Hogy miért csencselők?
1. Benzinkút mellett jöttek el ahogy lekanyarodtak a mellékútra amin össztalálkoztunk. Ha van Forint, tankolhattak volna, ráadásul még közelebb is volt az a kút, mint a következő.
2. Nem indulok el úgy egy idegen országba, hogy nincs nálam egy fillér sem annak az adott országnak a fizetőeszközéből. Tehát nem valószínű, hogy nem volt pénzük.
3. Ha mégsem lenne pénzem és tudom, hogy tankolni kell, akkor nyilvánvalóan bemegyek abba a nagyvárosba, ami mellett éppen elmegyek és keresek pénzváltót, hogy utána tudjak tankolni.
Csak mellékesen jegyzem meg, ugyanilyen csencselőkkel már hozott össze a sors pár évvel ezelőtt Szeghalom és Füzesgyarmat között. Érdekes módon azok is boxos képűek voltak, ugyanígy külföldi rendszámú autóval és ugyanúgy gyűrűt akartak az autósokra rásózni. Nyilvánvalóan nem aranyból volt a gyűrű, hanem bizsu volt. A másik pedig, valljuk be őszintén, egy mellékúton ki az a hülye, aki nekiáll üzletelni ezekkel az igencsak nem bizalomgerjesztő ábrázatú alakokkal? Legfeljebb saját fajtársaik.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: