Pofa be, zsidókról jót, vagy semmit!

A köztársasági elnök immár aláírta a korábban az országgyűlés részére visszaküldött holokauszt törvényt. Természetesen a zsidóknak mindenben maradéktalanul megfelelni vágyó parlament egy szót sem változtatott a törvényen, így aztán újból az elnök orra alá dugták a fércművet, aki ezt már aláírta. De miről is van szó? Arról, hogy dutyiba zárják aki tagadja a holokausztot, illetve jelentélktelen színben (magyarul nem tömjénezi a végtelenségig) tűnteti fel a megtörtént eseményeket. Azért van ezzel némi problémám. Először is, mi az, hogy angy nyilvánosság előtt? Mert adott esetben lehet angy nyilvánosság 100 ember is, de akár 1 millió is. Másod sorban mivel is különbek a zsidók, mint bárki más? Ja, persze tudom. Felvásárolnak mindent, be kell hódolni, mindennek úgy kell lennie, ahogy ők akarják. Mert ha nem, akkor jön az antiszemitázás, mint cigóéknál  arasszistázás. Tisztára egyforma mindkét népcsoport ebből a szempontból. Reklamálni és ajvékolni roppantmód tudnak, valamint ilyen-olyan jogcímen csalni a pénzt az államtól.
Mivel volt különb a zsidőüldözés mint a kommunista üldözés? Mi az, hogy nem lehet szót ejteni egy történelmi eseményről, ami a "hivatalos" állásfoglalás ellen való? Sőt, ezt még büntetik is. Miért nem büntetik a kommunisták által elkövetett vérengzés tagadását? Ez is olyan törtnelmei esemény, mint a többi, akárcsak a tatárjárás, a török megszállás, vagy éppen a világháborúk. Azokra miért nem vonatkozik a törvény? Ja, hogy ott nem a zsidó érdekek kiszolgálásáról van szó. Értem már. Csak ez az egész ügy így rohadtul büdös. Hol van a szabad véleménnyilvánítás? Lendvai Ildikó szelleme megint kísért? A cenzor asszony áldásosan tevékenykedik tovább? Had én, meg a másik döntsük már el, hogy miről mit akarunk megosztani másokkal akár szóban, akár írásban. És ne pofázzon már bele ebbe az állam se, főleg ne jogi szankciókkal.
Hozzáteszem, én nem tagadom meg a holokausztot, mert ami megtörtént, az megtörtént. De azért van egy olyan gyanúm, a történet némi retusáláson is átesett. Azért kíváncsi lennék, ha történetesen a zsidók helyett mondjuk a kék szeműeket szedték volna össze, vajon akkor is meg lett volna ez a felhajtás? A választ meghagyom az olvasónak.
Mikor pár évvel ezelőtt a hírekben hallottam, hogy Ausztriában egy fazont elítéltek a holokauszt tagadásért, először azt hittem, nem jól hallok. (Akkor még) A huszadik században, egy demokráciában, ahol szólás szabadság van (és szólás után szabadság is van), ilyenért börtönbe csuknak valakit? Hát hol vannak a sógorok? Kínaiak vagy koreaiak alkották a törvényeiket? És most itt tartunk mi is. Mintha csak ez lenne a legfőbb problémánk. Miközben egyes törvények évek óta várnak arra, hogy sorra kerüljenek, elfogadják, vagy elvessék azt. 
Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: