Hóvirág

Noha védett növény, mégis meglep, hogy az utcán a járda mellett évrőlévre tudja hirdetni a tavasz közeledtét bántódás nélkül. Nem szakítja le senki, nem ássák ki, nem tapossák el. Évek óta éli szerény életét a járda mellett.
Csak nekem furcsa, hogy az emberek nem bántják ezt a kis virágot? Csak én feltételezek zsigerből rosszatt az emberekről? Talán a szálankénti 10000 Forintos eszmei érték tartja vissza őket, hogy leszakítsák, elpusztítsák? Azért reménykedek benne, hogy nem. Inkább az, hogy tudják, sokkal többet ér szebben mutat a természetes helyén élőben és jól tudják, hogy a másodpercek alatt okozott kár jóvátétele a természetnek sok idejébe kerül, ha egyáltalán jóvá lehet tenni.

Sokan nem is tudják, miért is lett védett növény a hóvirág. A nyugati országokban már annyira megcsappant a számuk a természetben, hogy védelem alá kellett venni. Nálunk még nem ilyen  rossz a helyzet, de mivel csatlakoztunk az európai unióhoz, így a törvény ránk is vonatkozik. De vonatkozzon is. Ne jussunk azon országok sorsára, ahol jószerével a természetben már nem lehet látni hóvirágot, csak könyvekben, vagy botanikai kertekben.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: