Ígérünk, hazudunk, vádolunk

Nem akarom Orbán Viktor beszédét megvédeni, mert nincs miért. De éppen az a szarházi Mesterházy bírál, aki a magyar orvosokat sértette meg a nyugdíjasoknak tartott választási ígéretei alkalmával? Egyébként meg úgy látszik az MSZmP-seknél valami ragadós nyavalya lehet, hogy valamelyik politikus megsért egy-egy társadalmi csoportot, vagy éppen személyeket. A teljesség igénye nélkül pár példa: Gyurcsány fegyenc azt javasolta, hogy a régi autót, régi lakást cseréljék újabbra, az öregecske feleségeket meg fiatalabbra. Megsértve ezzel a nőket. A libatolvaj az ingatlanadó kapcsán azt találta mondani, hogy el lehet adni azt az lakást amiben éppen élnek, ha nem tudják fizetni az adót. Lehet kisebbe költözni. Megsértve ezzel azokat, akik egy élet munkájával hozták össze a házukat, lakásukat. Nahát, azért ez nem egészen így működik. De ott van a bomlott elméjű pufajkás Horn, aki a köztársasági elnök nénikéjét emlegette. Megyónak is volt valami beszólása, de az most nem jut eszembe, hogy mi volt, azon kívül, hogy letagadta az ügynök múltját, majd aztán bevallotta a D209-es elvtárs, hogy ja, hát mégis ügynök voltam. Amnéziás, vagy tényleg ennyire hülyének nézik az emberket? Szerintem ez utóbbi.
Mindegy, azért ettől függetlenül sok beszédnek sok az alja. A Fidesztől is elég aljas húzás, hogy egy biankó bizalmat akar az emberekkel megszavaztatni. Magyarán szavazzanak rá, aztán választások után megtudják a programjukat. Ja, hogy az sem olyan fényes, mint egyesek gondolják? Hát hogyne. Szavazzatok ránk, aztán a megnyert választás után eláruljuk mit is akarunk kezdeni az országgal. Milyen igazuk van, nem maradnak hazugságban. Csak ez a módszer sem kevésbé aljas mint az, hogy nyilvánvalóan hazug ígéretekkel hülyítik a népet, amit be is kapnak mint hal a csalit. A hazugságokat, túlzott ígéreteket a Fidesz próbálja elkerülni. Mert ugyebár azzal mégsem kampányolhat, hogy nem lesz adó és járulékcsökkentés, sőt újabb megszorításokat vezetnek be. A másik oldalon meg megy a szokásos hülyítés. Úgy tesznek, mintha nem ők garázdálkodtak volna az elmúlt 8 évben. De megértem, szegény ember az, aki már ígérni sem tudm. Hát akkor ígérgessünk, van itt pénz! De van ám! Csak nem ott, ahol kellene. Természetesen a korrupció elleni küzdelemről nem nagyon ejtenek szót, hiszen mindegyik jelenlegi parlamenti bagázs nyakig benne van. Vannak pártok, amik jobban. Már Megyó évekkel ezelőtt megmondta, hogy az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel.
Úgyhogy azt hiszem a választóknak el kell azon gondolkodni, hogy az utóbbi évek választásai alkalmával felhalmozott, majd meg nem valósított (sőt, az ígéretekkel ellentétes végrehajtások) ígéretekkel előállt pártoknak újból bizalmat akarnak-e szavazni, vagy az egész rohadt korrupt politikusokat és pártokat a pöcegödör mélyére kívánjuk süllyeszteni. Van alternatíva, csak szét kell nézni. Új erőre van szükség, az eddigieket egy jól irányzott kézmozdulattal letörölni a politika szimpadáról!

 
Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: