A kresz változott is, meg nem is

Mindenki tudja, hogy január elsejétől változott a kresz. De azt is tudja-e mindenki, hogy január másodikán hatályát is vesztette a módosítás? Aki nem hiszi el, nézze meg a közlönyt. Íme elektronikus formátumban: http://www.kozlonyok.hu/nkonline/MKPDF/hiteles/mk09185.pdf
Itt a 45269-ik oldalon a lényeg, hogy mikor lép hatályba és mikor szűnik meg. De nem csak a kreszt érintő rendeletnél hatálybalépésénél vannak furcsaságok. Érdemes átnézni a többit is. Ha most jogilag nézzük a helyzetet, akkor a kresz módosítás kereken 1 napig volt érvényben. jelenleg a múlt év december 31-én hatályban lévő szabályok az érvényesek. Faramuci a helyzet. Mert ugyebár a köztudatban az van, hogy változott. A közlönyből meg az derül ki, hogy a változás már nincs érvéynben. Namármost, tegyük fel, hogy én a közlöny szerint alkalmazom a szabáylokat és ebből baleset, kár keletkezik. Én meg mutogatok a “szentírásra” (mint tudjuk, az a hivatalos, amit a közlöny tartalmaz) és a saját igazamat bizonygatom vele. Igen érdekes dolgok sülnének ki az ügyből a bíróságon.
Ez a nyomorult kormány még egy olyan szaros közlönyt sem tud kiadni, amiben nincs hiba. Mert nem csak ez hibádzik ám! Éppen csak belepillantottam és egyből szemet szúrt két hiba. Ha végig nézném az egészet, bizonyára több is lenne. Az egyik, ami gyakorlatilag lényegtelen, a 36-37-es ábrák magyarázó szövege és a táblán látható felirat értelme közötti különbség. A másik, a kerékpárosokra vonatkozó szabályok esetében a szöveges részben hivatkoznak 105-ös ábrára. Csakhogy a közlönyben nem szerepel 105-ös ábra.
No, akkor most mik is az érvényben lévő közlekedési szabályok? Ez nem egy hivatalos közlöny, hanem egy összedobált, gányolt, rendeletkihirdetési módszer, amit akár egy csimpánz is meg tudott volna tenni, körülbelül ugyanannyi felelősséggel, mint azok, akik ezt összetákolták. Mert hogy felelős nem lesz, az biztos. A rendeletek között olyan is van, aminél még konkrétabb a hatálybalépés és hatályvesztés időpontja. Íme:

A közlöny összeállítása tökéletesen tükrözi a kormány munkáját. Körülbelül ugyanilyen összevisszaság, trehányság van mindenhol.
Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: