Nem készülékhiba

No kérem, pár órája a telefonom megint elkezdte a hálózat váltásokat. Itt van előttem a Huawei modem, az el sem mozdul a 3G-ről. Gondoltam egyet, kerülök már egy kicsit a környéken. Kezemben a telefonnal elindultam először a bázisállomás felé. Nem mondanám, hogy stabil volt a vétel. Néha át-át állt a GSM-re. A Pannonos fickó mondta is, hogy a 44 szám előtt van egy kis térerőcsökkenés.  Hát persze, hanyatt is vágta magát ott a 3G. Ahogy közeledtem a bázisállomás felé, eléggé változatos volt a térerő. A bázis előtt is dobott egy hátast, de ez nem csoda, annyira lefelé nem irányítják az antennákat. Elkanyarodtam egy olyan utcába, ahova hozzánk képest tutira más antenna sugároz. A térerő atomstabilan teljes. Elindultam visszafelé, nagyjából ugyanazon a helyeken dobta el a hálót. Elmentem a kapunk előtt, hát ott is, úgyhogy nem csodálkozok. Továbbmentem. Aztán az utcában még egy helyen. De általános volt, hogy ahogy távolodtam a bázisállomástól, egyre inkább stabilabb lett a térerő, a fullos térerő. Nem is volt semmi gond. Ahogy elindultam visszafelé, de másik utcákon, ahogy közeledtem hozzánk, egyre inkább ugrált a térerő, majd a kapun belépve megint hanyatt vágta magát. Előszedtem a lefedettségi térképet. Igaz, hogy nagyon alnagyolt, de az látszik, hogy 3 részből áll a lefedettség. A torony mögött, ahol végig teljesen stabil volt és Szeghalom felé sugároz, illetve innen észak felé két nyaláb is van. Igaz, nem túl részletes a térkép, de azt elnézegetve igencsak úgy fest, hogy nagyjából a két nyaláb érintkezésének közepén lakok. Ez meg tudjátok mit jelent. Az a kurva cellahatár! Hát ezért váltogat. Most kukkoltam, egy ideig a Huawei modemet is. Biza kétszer azon is leesett a térerő 5-ről 1-re. Hálózatot nem váltott ugyan, de gondolom ez leginkább a nagyobb antennának köszönhető.
De akkor most már azt nem értem, hogy 3 hétig miért nem volt ilyen gond, aztán két és fél napig igen, majd 6 napig semmi, de ma megint. Mert nem hinném, hogy a sugárzók szögét állítgatnák. Nem tudom hogy vannak a sugárzók felszerelve. Oda felmászva mozdítanak rajtuk, vagy akár távirányítással is lehet? Már csak abban bízok, hogy még vagy nincs véglegesen lefikszálva a pozíció és egyelőre próbálgatják, hogy lehetne elérni nagyobb lefedettséget, de ha már fix, akkor meg már csak egy erősebb szeles időben bízok, hogy talán egy hajszálnyit mozdít valamelyiken, ami elegendő lenne ahhoz, hogy a telefont békén hagyja.
Pedig már megszereztem a telefon szétszedésének módját is, egy kis filmet. Arra gondoltam, talán kontakt hiba lehet az antennánál. De nem, mert távolabb az adótól teljesen stabil teljes térerő van. De mire ezeket a tapasztalatokat összeszedtem, egy órát gyalogoltam, meg lecsaptam vagy 5 km-t.
Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: