Huawei modem

Tesztelésre hozzám került a bátyámtól ez a Huawei modem.

Korábban írtam róla, hogy a telefonom váltogatja a hálózatokat. Nos, több egymástól független forrásból azt az információt kaptam, hogy ez nem hiba. A rendszer így működik. Arra viszont nem kaptam választ, hogy miért most kezdte el a telefon. Én azért úgy gondolom, némi hálózati hiba is lehetett a dologba, mert 2G-n is volt hiba. Már egy ideje "rendben" működik a telefon, nem volt hálózatváltás. Most egyelőre a modemet is tesztelem ellenőrzésképpen, ha esetleg a telefon hálózatot vált, akkor a modem is hasonlóképpen cselekszik-e. Egyébként kipróbáltam a modemet, ha már hozzám került. A telepítés és a beüzemelés roppant egyszerű, gyakorlatilag csak csatlakoztatni kell két USB portra és kész is. Mivel 3G lefedettség van nálunk, így az adatátviteli sebesség egész jó. Oly annyira, hogy a kábeltévés internet előfizetésemhez képest gyakorlatilag nem lehet sebességkülönbséget tapasztalni. Nem is csoda, hiszen a készülék 3,6 Mbit/s sebességre alkalmas, az előfizetésem meg 3 Mbit/s-os. Szóval jól lehet használni. Persze, ahol nincs 3G, ott HSDPA sincs, ilyenkor marad az EDGE. Na, itt már látványos a lassulás, nem is csoda, hiszen ilyenkor már csak mintegy 238 Kbit/s a sebesség.
A modemen egyetlen jelzőfény van, de az igen bő információt nyújt. Míg a készülék nem csatlakozik az internethez, a jelzőfény villog. Zöld, ha 2G és kék ha 3G-n van. Amint online kapcsolatba kerül, a jelzőfény folyamatosan világít. Természetesen a két szín ugyanúgy megvan, de egy kicsit tovább fűszerezve. Halványabb zöld ha csak GPRS, erősebb zöld ha EDGE, illetve halványabb kék ha UMTS és erősebb kék, ha HSDPA módban van.
Összességében egy kis kompakt, egyszerűen kezelhető eszköznek tartom, ami megfelelő lefedettség esetén elfogadható mértékű kommunikációs sebességet nyújt.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: