Pannon 3G

Nos, most már ilyen is van. Bizonyos szempontból nem ért váratlanul, mert miután 2007 decemberében megvettem a 3G-s telefont, következő év január vagy februárjában rákérdeztem a Pannontól és azt mondták, az előzetes terveik szerint 2009-ben lesz 3G Füzesgyarmaton. Pontosabb időpontot a 2009-ben belül nem tudtak mondani. Másik szempontból annyiban váratlanul ért, hogy biztosra vettem, a gazdasági válság miatt elhúzódik a bevezetése. De ezek szerint mégsem.
Az este még nem volt 3G. Aztán mikor az éjjel fél kettőkör prüttyögött a telefon, hogy lemerülőben van, rádugtam a töltőre. Ilyenkor a kijelzővilágítás bekapcsol egy kis időre. Először az tűnt fel, hogy a cellainformáció nincs a kijelzőn, de egyből utána az is, hogy a térerő ikon mellett ott a 3G felirat is.
A 3G-vel megnyílt a lehetőség a gyorsabb adatátvitelre és a videotelefonálásokra is. Enélkül csak EDGE volt, ami nagyjából 24 kb/s-es letöltési sebességet tud. 3G-s hálózaton a telefonok több energiát fogyasztanak, így az akkutöltés sűrűbb lesz. Kíváncsi avgyok, mennyivel kell gyakrabban tölteni. A szokásaimat figyelembe véve a telefont folyamatosan bekapcsolva tartva általában 7 napot bír egy töltéssel. Mindezt úgy, hogy eddig is be volt kapcsolva rajta a 3G, de ahol nem volt, ott természetesen a GSM hálózatot használta. De most túlnyomó részt 3G-n lesz. Pár nap múlva kiderül meddig bírja egy töltéssel.
Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: