Újabb bőrnyúzás az autósokról

Na kérem, a tetveseknek újabb ötletük van. Január 1-től megszűnik a zöldkártya az autókra. Egybe veszik a műszaki vizsgával. A hír nagyjából ennyiről szólt. Na mondom, ilyen nincs. A történelemben olyan nem volt még, hogy az állam valamilyen bevételforrásról, vagy annak egy részéről lemondjon. Hát nincs is. Persze a hír folytatódik, méghozzá elég szépen. Na szóval, a külön zöldkártya megszűnik de átmenetileg másfél, két évig még működik a rendszer. Műszaki vizsga és zöldkártya 2 évig érvényes. De! Most jön a kibaszás. A tervezet szerint a 10-12 évnél idősebb autókat ÉVENTE kellene vinni műszaki vizsgára. Na, ennyit az olcsóbbságról. Mivelhogy ezt hazudták, hogy olcsóbb lesz a műszaki vizsga, mivel nem lesz külön zöldkártya. Aztán azóta bevallották, lehet mégsem lesz olcsóbb, mert évek óta nem emelkedett a műszaki vizsga ára. Na és? Ki a fenét érdekli, hogy nem emelkedett az ára? Egyáltalán mi indokolná az emelést? Csupán egy "szolgáltatás" ami külön költséggel nem jár. Magasabb szinvonalú szolgáltatást sem adnak érte. Végül még egy dolog. A évenkénti műszaki vizsgával a forgalmi engedély műszaki vizsga igazolásának matricáinak helye hamarabb betelik. Gyakrabban kell cserélni a forgalmit, ami mai árakon durván 7000 Ft. Na, hát ez sem lesz olcsóbb.
Mégis mit képzelnek ezek a rühedékek? Nem nyúznak még elég bőrt az autósokról? Évenkénti műszaki vizsga? Ezt mi indokolja a pénzbehajtáson kívül? Mert a balesetek nem a járművek műszaki állapota miatt következnek be. Szóval ez megint csak egy újabb pénzlenyúlás az emberektől, amiért az égvilágon semmi pluszt nem kap cserébe. Szívesen elbeszélgetnék az ötlet kiagyalóival. Ezek után komolyan el kell gondolkodnom azon, hogy jövőre egyáltalán megejtsem-e az autócserét. Ilyen és ennyi kiadás mellett kétségessé válik, hogy fent tudok-e tartani egy autót úgy, hogy egy fillér hitel nélkül lenne.
Azért adnék még ötleteket a közlekedési hatóságnak.
– Segédmotorokat zöldkártyára kötelezném
– Kerékpárokat rendszámosítanám
– Kerékpárokra külön környezetvédelmi adót vetnék ki, mivel a kerékpáros többlet oxigén igényével több széndioxidot liheg ki
Most hirtelen úgy ennyi. Biztos jut még ezsembe újabb baromság. Én is tudok marhaságokat kitalálni, de szerencséjükre nem rajtam múlik ezek bevezetése.
Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: