Mindig van új

Még mindig tudnak hülyeséget kitalálni. Ma kaptunk egy e-mailt, aminek egy részleteét idéznék:
 
T.Partnerünk!
Újabb akciót indítottak a hatóságok a boltok működésének nehezítésére.
Egy 2004-es törvény alapján ellenőrzik az 5 liter feletti kézi permetezők címkéjének meglétét:
“A növényvédelemről szóló 2000. évi XXXV. törvény végrehajtását szabályozó 5/2001 (I. 16.), továbbá a 81/2003 (VII. 9.) FVM rendeletek értelmében 2004. január 1.-jétől az 5 dm3-nél nagyobb tartállyal felszerelt szántóföldi és kertészeti (ültetvény) permetezőgépeket; a hordozható motoros és nem motoros hajtású permetezőgépeket, a csávázógépeket és mikrogranulátumszóró berendezéseket (vetőgépekre szerelt adaptereket is) típusminősítésnek kell alávetni. A minősítést az FVM Mezőgazdasági Gépesítési Intézet (MGI) végzi a fenti rendeletekben meghatározott követelmények alapján.”
Eddig 3 partnerünknél jeleztek ellenőrzést, ebből 1 partnerünknél feljelentést és büntetést ígértek, ami 50eFt-től 5mFt (!) értékig terjedhet.
 
Szóval ez megint olyan, hogy suttyomban hoznak egy rendeletet, évekig pihentetik, senki nem tud róla. Aztán, hogy a költségvetésbe egy kis pénzt hozzanak, amit majd az elvtársak maguk között szétoszthatnak, elkezdik ellenőrízgetni az üzleteket. Ugyebár a boltos honnan tudna egy újabb eldugott rendeletről? De ha tudna is, nem az ő dolga ezeket az eszközöket bevizsgáltatni és címkével ellátni.
Megint csak a csőbe húzni, megbüntetni elv érvényesül. Rohadna meg az összes ilyen tetves patkány, aki tevőlegesen részt vesz a büntető akcióban, illetve előkészítette a rendeletet. Ez már a sokadik ilyen eset, többről be is számoltam. Persze olyan is van, amiről nem. DE maga az elv, ahogy ezeket a dolgokat művel, már magában is bicskanyitogató.
Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: