Megszűnt a kártyás vásárlási lehetőség

Március elején kaptunk levelet az OTP-től, miszerint a kártyaterminált leszerelik, mert az átlagos havi forgalom nagysága nem fedezi a kiadásukat. Magyarul nekik ráfizetéses, így egyoldalúan felmondják a szerződést. A héten a boltból az OTP leszerelte a kártyaterminált. A hivatalos indoklás az volt, hogy átlagosan havi szinten nem éri el a kártyás vásárlások összege azt a szintet, ami az OTP-nek megérné. Mondjuk én nem hittem el egy percig sem, hiszen havonta bérleti díjat szedett a készülékért, ráadásul a lehúzott összeg azt hiszem 3 %-át jutalék címén lenyúlták. Namármost, ezek után vajon milyen veszteség lehet nekik? Semmilyen. Amikor jött a pofa a készüléket elvinni, azt mondta, országos szinten 15000 darab terminált visznek el a kisebb üzletekből és telepítik a multikhoz, ugyanis az OTP-nek nincs pénze terminálokat vásárolni. Jaj, szegény bank, de sajnálom. Nehogy ne legyen már 70-80 ezer Forintjuk (de lehet, hogy még kevesebb) egy terminálra. Nomeg azért azt is nehezen tudom elhinni, hogy ennyi készüléket telepítenek a multikhoz. Valószínűleg ez nincs is így, egy része tartalékot képez, mivel cserélni szokták a készülékeket ha meghibásodnak. Nálunk is kétszer, vagy háromszor cserélték, mert nem bírták a villámot.
Ettől függetlenül gusztustalannak tartom az eljárást. Ezzel megint a multik seggét nyalják. Korábban arról volt szó, hogy szorgalmazza az állam, hogy minél több helyen lehessen kártyával fizetni. Akár fagyisnál is. Hát, nagyon nem efelé haladunk. A multinak bőven futná megvásárolni a terminálokat. Csakhát ebből is jól látszik, hogy megint nem a kisvállalkozókat támogatják. Sőt, éppen ellenkezőleg. Terminál híjján csökkeni fog a forgalmunk, hiszen a különböző egészségpénztári kártáykat is elfogadtuk. Ez után is vásárolhatnak az emberek, csakhogy nekik kell megelőlegezni a vásárlást és majd a számlát beküldve fogja az egészségpénztár a pénzt megküldeni nekik. Csakhogy nem állnak úgy az emberek, hogy csak úgy megelőlegezzenek maguknak 30000 Ft-ot egy kerékpárra.
Hasonló a helyzet a hitelkártyás vásárlásnál is. Ott a vásárlás időpontjától függően kamatmentes a vásárlás. Viszont ha készpénzt vesz fel az automatából, arra azonnal ketyeg a kamat. Még egy dolog, a kártyás vásárlásnak nincs külön díjtétele, míg a készpénzfelvételnek igen.
Szóval újabb kiszúrás a kisebb üzletekkel, a multik javára.
Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: