Írogatok

Elmúlt a január. Egy hónap máris oda van az évből. Nem mintha számítana, csak úgy megjegyeztem. Különben sincs különösebb célja az írásomnak, ez is csak úgy van. Egész délelőtt esett, szállingózott a hó, de nem marad meg. A +1,8 fokban el is olvad. ideg, nyirkos idő van. Ezt szeretik a bacilusok, ilyenkor remekül szaporodnak és terjednek. Délelőtt elvittem az adóbevallást megcsináltatni. A héten megjött minden irat ami szükséges hozzá. Keddre elkészül, így aztán szerdán postázhatom is. Minél hamarabb jöjjön csak vissza szépen a visszajáró. Vissza mindent ettől a tetű kormánytól, amit csak lehet. Intézményesített és törvényesített keretek között zsebelik ki az embereket. Akkor a minimum az, hogy az általuk, a kisembereknek hozott törvények alapján én is visszacsipázzak mindent, amit csak lehet.
Más. Azért úgy gondolom, elég érdekesre sikeredett ez az ominózus miskolci eset. A rendőrkapitány elmondja a tényeket, ettől egyből "gáz rászístá" lesz. A "mindenhezértő" Draskovics elvtárs azonnal lép, a kapitányt el kell mozdítani a helyéről, merthát olyat nem lehet mondani, hogy bűnöznek a cigányok. A tények makacs dolgok, akkor is, ha ez egyeseknek nem tetszik. Nem mondhatta a kapitány, hogy az eszkimók, vagy a busmanok bűnöztek. A nép és a politika egy része persze védelmébe vette a rendőrkapitányt, sőt ma estére tüntetést szerveztek Miskolcra. ReneszánszDraskovicselvtárs visszakozott, a kapitány marad a helyén, de figyelmeztetést kapott, hogy ejnye-bejnye, ilyet nem szabad ám, a mokkákra egy rossz szót sem szabad mondani. Mára eljutottunk oda, hogy az igazságot sem szabad kimondani. Hazudni kell, letagadni a csillagokat az égről és fosztogatni. Azt szabad, segílyke formájában még jutalmazzák is. Nem lennék meglepve, ha Draskovics elvtárs és Bencze József érdemei elismerése mellett új, más vagy magasabb pozícióba kerülnének pár héten belül. Azéret nem azonnal, mert legalább a látszatát meg kell hagyni, hogy nincs összefüggésben a két ügy. Dehogyis nincs.
Na, megint sikerült egy kis bejegyzést összehozni, pedig az elején nem akartam ennyit papolni. Na mindegy. Akkor mára ennyi.
Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: