Álmaim

Apeh ellenőrök teszik tiszteletüket a boltban. Két nő kezd a kutatásba. Mindent átvizslatnak, de nem találnak semmit amiért büntetést róhatnának ki. Szemmel látszik, hogy mindenképpen akarnak találni valamit, de valahogy sehogy sem jön ösze. Kezd felmenni bennem a pumpa. Akkor akadok ki teljesen, mikor az egyik videomagnó dobozában a kezelési útmutatót henger formájúra tekerve és benne a hálózati kábellel megtalálják. Ezt is kifogásolják, hogy mi ez? (ehhez egyébként semmi közük) Na ezt már nem tudom szó nélkül hagyni.
– Ennek mi köze az elelnőrzés tárgyához? Nem mindegy, hogy van a dobozban a kábel és használati útmutató? Különben is gyárilag rakták úgy bele. Nagyon nem hiszem ám, hogy ez is az ellenőrzés tárgyát képezné.
Fancsalogva visszarakják a kábelt és a használati útmutatót, fitetnek tovább. Nekem már nagyon tűrtőzteti kell magamat, hogy ne szóljak be nekik, de egydelőre még bírom cérnával. Aztán új trükkel próbálkoznak:
– Az mi?
– Mi?
– Az ott, a kezén.
– Hogyhogy mi? Nem látja?
– Tetoválsá?
– Basszus, ha tudja mi az, mi a fészkes fenének kérdezi? De ha már kérdez, akkor én is kérdeznék valamit. Bármilyen apeh ellenőrzésnek mi köze ahhoz, hogy van-e valakin tetoválás, vagy nincs? Azt hiszem, ez az a pont, amikor túllépték a hatáskörüket. Nem találtak semmit, amiért büntethetnének, belekötnek mindenbe, amihez semmi közük. Kiscicáim, azt hiszem itt a vége a mókának, be lehet fejezni, míg vissza tudom magam fogni. Szépen megírják a jegyzőkönyvet, összepakolják a kis holmijukat, aztán úgy elhúznak innen, mintha itt sem lettek volna. Különben kénytelen leszek panaszt tenni zaklatásért.
A két ellenőr dünnyögve ugyan, de megírták a jegyzőkönyvet és köszönés nélkül elhúzták a csíkot.
Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: