Ünneprontás

Kérem szépen, megint benyaltunk csontig. Pont a csehektől és a szlovákoktól kell nekünk bocsánatot kérni, amikor parancsra masíroztak be annak idején a katonáink? Kérjen tőlük bocsánatot a tesvír népség, mert mindaz, ami 68-ban történt, az az ő cehjük. Próbáltunk volna meg nemet mondani. Lehet, hogy azok még most is itt ülnének a nyakunkon. De ha már bocsánat kérésről van szó, akkor éppen nekik, a cseheknek és a múlt nélküli országnak kellene tőlünk bocsánatot kérniük, mert lenne miért, akárcsak a németektől. Deportálás, kollektív bűnösség elve. Na, tőlük aztán várhatjuk mi a bocsánat kérést. De nem, ehelyett mi megint csontig nyalunk és hajbókolunk közben sűrű elnézést kérve közben. Tényleg gerinctelen férgek vezetik az országot, akik már egyenesen sem tudnak állni. Gerinc nélkül nem is lehet.
Gratulálok az ország vezetésének! Ismét sikerült magunkat megalázni. Söpredék horda.
 
Nem volt elég ezzel az üggyel tönkre tenni az ünnepet, volt más is. Ezek már annyira rettegenek az árpád-sávos zászlótól, hogy a zászlóhamisítástól sem riadnak vissza. Az ezüst szín nemes egyszerűséggel feketére cserélték. Így aztán vörös/fekete színben pompázott a Mátyás király fekete serege zászlajának másolata. A hivatalos indok: A zászlót egy Corvinából másolták, amiben az ezüst oxidáció miatt megfeketetedett és a krónika iránti hagyománytiszteletből készítették el ilyen színben. Én meg azt mondom, hogy:
1 szándékosan, hogy ne a vörös/fehér (ezüst) zászlót lobogtassák
2 aki készítette, annak fingja sincs semmiről, azt sem tudta az milyen színű volt eredetileg, így aztán olyannak készíttette el, amilyennek látszik.
Mindegy melyik verzió az igaz, ez felér egy nemzeti jelkép meggyalázásával. Ennyi erővel egy szurokkal bemázolt vászant is kiállíthatnának Munkácsy képeként, mert úgyis úgy fognak kinézni a festményei, mert lassan, de biztosan feketednek a festő festési technológiája miatt.
Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: