Könnycsorgatás egy warez oldalért

Megy a sírás-rívás, panaszkodás, hogy egy spammoló warez oldal likvidálva lett. Természetesen a károsultak adnak hangot elégedetlenségüknek. A spammer feketelistás blogon kifejtettem, hogy nem a warez ellen folyik az akció. Nem az a cél, hogy a warez oldalak megszűnjenek, hanem hogy a spamok tűnjenek el. Mivel a Hírközlési Hatóság igazándiból nem tud, nem akar (nem kívánt rész törlendő) érdemben tenni, így kénytelenek a civilek lépéseket tenni. A spamok nemlétező, vagy lopott feladójú címekről érkeznek, így érdemben magukkal a levelekkel nem sokat lehet kezdeni, azokat megállítani nem lehet. Más módszert kellett kitalálni. Ha nincs mit reklámozni, nincs reklám sem. Sajnos ez a módszer egyesek érdekeinek sérülésével jár. De aki lopott cuccért fizet, számíthat rá, hogy nem azt, vagy nem annyit kap érte, mint amennyi szerinte járna. Egyszerű lenne a megoldás. Csupán annyit kellett volna, kellene tenni, hogy a warezolók a címeket törvéynes úton szerezzék meg, nem pedig a neten innen-onnan összeszedve. Aki egyszer belekerült a pixisbe, annak esélye sincs onnan kikerülni. Ha lenne leíratkozási lehetőség az adatbázisból, ami valódi leíratkozás lenne, tehát nem azt a célt szolgálná, hogy jelzi a spammolóknak, hogy a cím használatban van és akkor mehet a levélszemét áradat, akkor egy egyszerű leíratkozással el lehetne intézni. Persze, csak akkor, ha bizonyos fokú garanciát is jelentene, hogy pár nap, vagy hét után nem kerül vissza a cím az adatbázisba. Mert ebben az esetben nincs értelme.
Éppen ezért, felhívnám a spammolók figyelmét, hogy valamit találjanak ki ez ügyben, ha nem akarják a boltot bezárni. A harc folyik tovább, nem csak a tárhely tulajdonosának felderítésével lehet véget vetni a spammolásnak, warezolásnak. Vannak még módszerek, úgyhogy most azok kerülnek bevetésre. Lehet, hogy lassabb lesz a likvidálás mint a firstsms.hu esetében, de az oldalak fenntartói számára súlyosabb következményei lesznek. Ha szép szóval nem lehet rájuk hatni, akkor majd lehet a törvény erejével.
Egyébként nincs ám olyan sok spammoló warez oldal mint amennyinek látszik, mert egy-egy személy, csoport nem csak egyet tart fent.
Békés módszerrel, a hatóságok kihagyásával is el lehetett volna intézni a spammolás leállítását, de az érintettek nem iagzán akartak, akarnak ebben partnerek lenni. Nekem mindegy, de akkor vállalják a következményeit a tetteiknek.
Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: