Szélvihar

Tegnapra valóban megérkezett a szélvihar. BÁr nálunk nem szokott olyan erős szél lenni mint az ország nyugati vagy középső részén, de azért elég volt ahhoz, hogy legyen másfél órás áramszünet. AZ eső már délelőtt elkezdett esni, de abból nem sok jött le. Aztán kicsit csendesedetta  szél miután az eső is elállt. De 1-2 órával később újra felerősödött, enenk köszönhetően ment el ez áram 4 óra körül. DE fűteni kellett, mert a bátyámék itthon voltak a kicsivel. Megoldást a számítógép szünetmentes tápja szolgáltatta. A gázkazán dugvilláját abba csatlakoztatva biztosította a működéshez szükséges 220 Voltot. A keringtető szivattyú ugyan nem ment, de anélkül  afűtés már használható.
Viszont a vezetékes telefon még mindig nem működik az áramszünet óta. Nem helyi hiba lehet, mert a net működik, így tehát a kábeltévé központba eljutna a jel. Inkább vcalami kábel szakadás lehet valahol, ami a telefonszolgáltató és a Pantel hálózata kzött húzódik. Mindegy, remélem holnapra megcsinálják, mert ma tutira nem lesz, már csak azért sem, mert a majd 3 héttel ezelőtt bejelentett hibát sem javították ki. Sőt,még a hétfői e-mailemre sem válaszoltak. A végén bejelentés lesz belőle a fogysztóvédőknél vagy a hírközlési hatóságnál. Nem hinné,m, hogy egy hibát 3 hét alatt nem lehet kijavítani, ha akarnák.
Ja, egyébként a fogyasztásmérő újfent tönkre ment. Augusztusban vettem, akkor novemberben már cserélték, most megint elromlott. Semmit nem mutat a kijelzője. Most kibírt három és fél hónapot. Megbízható minőség.
Reklámok

3 hozzászólás to “Szélvihar”

 1. Katinka Says:

  Szia! Tudom, hogy az előző bejegyzések között jobb helyen lenne, de semmiképpen sem szeretném, hogy kimaradjanak a szabolcsi hírek. 🙂 Kemecsét teleplakátolták! Minden villanyoszlopon van egy hirdetmény, amin ez áll: Ne lopj, ne csalj, ne hazudj… a kormány nem szereti a konkurenciát…vagy ilyesmi 🙂  Nagy felháborodás van belőle, a google keresője egészen sok találatot kidob Kemecse+plakát szavakra is. 🙂 Emlékezz meg róla ha ráérsz. 😀

 2. István Says:

  Szia!
   
  Oké, majd szóvá teszem. 🙂

 3. Ezoltan Says:

  Szia Pisti! Most olvasom a blogodban, hogy valami hiba van a telefonoddal? Én nem tudtam róla, küldj már légyszi egy emailt, hogy pontosan mi is a hiba, hátha tudok segíteni, vagy nógatni a Dunakanyart! Kiderült a múltkori hiba oka is, nem kábelszakadás volt, mint ahogy mi is gondoltuk, hanem az áramszünet utáni újraindulásnál egy igen trükkös routolási hiba vett erőt a rendszerirányító szerveren, amit nagyon nehezen tudtak felkutatni, mert a szerver felől is rendben látszott minden, meg a Dunakanyar SIP szervere felől is. A hibát valószínűleg az okozta, hogy egy szolgáltatás nem indult el a szerveren az áramszünet után, ezt a rendszergazdák javították, úgyhogy reményeink szerint ez a jövőben nem fog előfordulni. Ma meg az Invitel Békés megyei optikai gyűrűje állt meg egy 20 percre, úgyhogy nekünk sem nem volt bérelt vonalunk…. 😦


Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: