Újabb hülyeségek, amikkel fárasztják a népet

A hatalom újabb baromságokkal állt elő, persze jó szokásukhoz híven ezt titokban tartják, hogy a dolgozó népet lehessen büntetni.
1. A munkáltatónak be kell tudnia mutatni ellenőrzéskor, hogy van-e meghatalmazás az alkalmazottak részére, hogy a pénztárgépet kezelhessék, számlázási feladatokat lássanak el és szigorú számadású nyomtatványokat szerezhessenek be. Ha nincs ilyen meghatalmazás, a büntetés 50 ezer Ft. Tudtatok róla?
2. Minden középületben (hivatalok, üzletek, stb), ahol lépcső van, azt a "Vigyázz, lépcső!" feliratú kiírással kell jelezni. Azokat is, amik az ügyfelek számára elzárt területen vannak. Büntetés mértéke 50 ezer Forint. Tudtatok róla?
Térjünk vissza az elsőre. Az apehnek, vagy akárkinek nem mindegy ki kezeli a pénztárgépet? Nem mindegy, ki veszi meg a nyomtatványokat? Azokra a tetves nyomtatványokra többszörösen biztosított nyílvántartás volt már eddig is, minek még ilyen hülyeséggel terhelni a munkaadókat, munkavállalólak?
Második eset. Aztán mi van, ha egy külföldi takarózik el a lépcsőn, mert az nem tud magyarul? Meg különben is, minek az egész hercehurca? Az a nyamvadt kiírás, vagy tábla talán jobban látszik mint a lépcső? Majd éppen azért buknak orra és törik össze  a pofájukat, mert azt lesi, milyenkiírások vannak a falon. Ejnye már, elmehetnek a picsába az ilyen hülyeségeikkel.
És akkor még nem beszéltem a biztonsági adatlapokról, az ADR kartonról, a nyugtaadás és a visszajáró pénz kapcsolatáról. Ez utóbbiról jut eszembe. MÍg a kereskedelemben egyetlen szaros nem adott 50 Ft-os nyugtáért is több tízezer Forintra büntetnek, addig a képviselők számolatlanul és mindenféle számla, bizonylat nélkül markolnak fel milliókat évente. Természetesen egyenként. Azért kíváncsi lennék, hogy az államkasszából hogy van elszámolva nyomtatvány nélkül az évi több száz millió? Ezek mind-mind olyan dolgok, amiért a tetvek keményen büntetnek, viszont a "szabályok" szájhagyomány útján terjednek, mint a népmesék. Mert az érintettekkel sosem közölnek semmit hivatalosan. Itt egy a cél: ha ellenőrzést tartanak, mindenképpen megbüntetni mindenkit. Mert biztos lesz olyan dolog, amiről nem tud, de ez nem érdekel senkit, mert a törvény nem ismerete nem mentesít senkit a felelősség alól. Csak egyszer, egyetlen egyszer tudnék elbeszélgetni azokkal a barmokkal, akik ezeket a hülyeségeket kitalálják, lenne hozzájuk pár kérdésem.
Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: