Megint hazudtak

07:57 2007.10.22., rövid hírek, Kuruc.info
Kondorosi Ferenc a HVG on-line kiadásában megjelent Adózóna portálnak azt nyilatkozta, hogy a Pénzügyminisztérium hazai terveihez hasonlóan a Benelux államokban is ellenőrzik az 500 euró feletti vásárlásoknál a vagyon eredetét. Az Új rend kormányzati program összehangolásáért felelős kormánybiztos kijelentését a Magyar Nemzet tudósítója tesztelte a belga fővárosban.
A „jó szagú polgárok” lakta Vieux Tilleul (Öreg hársfa) téren lévő Delhaize szupermarketlánc boltjában a borvásár heteinek előnyös áraitól elcsábulva fizet előttem 850 eurót a magas, ősz hajú, ötvenes évei közepén járó hölgy a francia vörös csúcsbornak számító kétkartonnyi Pomerolért. Mivel a kártyás fizetés után rögtön én vagyok soron, az alkalmat kihasználva kérdezem meg a pénztárostól: „miért nem veszi fel az adatait?”
Döbbent arccal kéri a kérdés megismétlését. Kissé vörös arccal engedelmeskedem. Nem érti.
Irány a hatalmas Cambre parkot szegélyező, patinás Roosevelt sugárúton lévő Morris autószalon. A „Miben segíthetek?” kérdésre kérdéssel felelek: „Önök bejelentik az adóhivatalnál, ha autót vásárolok önöknél?” Az eladó arcára értetlenség ül ki, majd a szalon harmincas külsejű főnökéhez tessékel, akinek megismétlem Kondorosi Ferenctől, a budapesti Új rend kormánybiztosától származó információt.
Az üzletvezető félreérti a kérdést, és azt feleli: „Persze, a rendszámot be kell jelentenünk.” És a személyes adatokat a vagyoni helyzetemről fel kell venniük? – hangzik a „ráerősítő” kérdés. Sajnos, részletfizetésnél ez elkerülhetetlen – feleli. Nem részletfizetésről van szó, hanem banki átutalásról, netán készpénzes fizetésről, felelem. Derengeni kezd neki, hogy a helyi viszonyokat nem ismerő potenciális vevőt lát maga előtt, és rám kacsint: „Miért kellene? Ugye, akkor látjuk holnap?”
De még mindig nem hiszek a helyieknek, hiszen a Benelux államokban dívó szabályt maga a Gyurcsány-kormány biztosa jelentette ki, aki nem hazudhat. Az Ixelles kerület temetőjétől nem messze fekvő, az egész környéket biciklikkel és mopedekkel ellátó Devos Cycles boltban a kerékpárok átlagára 700 euró körüli. A korábbi barátnőjétől tanult magyar kifejezésekre büszke egyik eladó a már félve feltett kérdésre elhűlten kérdez vissza, meglepő magyar fordulattal: „Ugratsz?”
(Lovas István – MN)
* * *
Kondorosi a demokráciában: A korábban a KISZ KB agit-prop. osztályán főállásban dolgozó Kondorosi úgy töltheti be a jogi szakvizsgabizottság elnöki tisztségét, hogy mindeddig nem tette le a jogi szakvizsgát. A véres kommunista diktatúrában betöltött agit-propos múltja ellenére a kormánybiztos a katolikus egyház szervezetében is helyet foglalhat. A Iustitia et pax bizottságban ő az egyedüli, aki egy embertelen kor apparatcsikja volt. A totalitárius rendszereket rajta kívül senki sem képvisel itt: sem goebbelsi tanokat magukévá tett újnácik, sem egykori nyilasok nem találhatók a bizottságban.
 
 
 
Én csak azt nem értem, hogy miért jó nekik még mindig hazudozni. Vagy talán nem járatták már le magukat eléggé? Szerintem a hazudozás valami ragályos betegség a kormányban és a koalíció párttagjai között. Szerintem jó lenne őket beoltani valamivel ezen fertőző betegség ellen, hogy ne terjedjen tovább a kór. Azt hiszem, egy adag cián vagy arzén megfelelő lenne.
Más. Ez is várható volt. Ha a németek nem boldogultak hasonló esetben, miért pont a diktatúrának sikerült volna?
BREAKING NEWS: Elutasította az USA a Kuruc.info elleni jogsegélykérelmet 08:27 2007.10.22., elhallgatott hírek, Kuruc.info
[*]Mint olvasóink előtt is ismeretes, a Gyurcsány-diktatúra gépezete az Egyesült Államoktól „jogsegély" keretében indítványozta honlapunkkal kapcsolatos adatok kiadását.
Takács Albert, Kondorosi Feri és a többi elvtárs telenyilatkozta a sajtót azzal, hogy honlapunkkal szembeni fellépésre ez megfelelő megoldásnak látszik.
Megbízható információink szerint a magyarországi szervek kérését az USA illetékes hatósága teljes egészében és határozottan elutasította.
Érdeklődéssel várjuk, hogy a rezsim közpénzen élősködő cselédei hivatalosan is tájékoztassák a közvéleményt felsülésükről.
Kuruc.info szerkesztősége
Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: