Csak úgy

Igazán nincs is most miről írnom. Viszont régen firkáltam már, úgyhogy megpróbálom a szétszéledt gondolataimat egy kicsit összébb terelni, hátha lesz belőle valami.
Októberben nagyon sok helyen nézegettem Pestem akkutöltőket R6-os akkumulátorokhoz. Volt sokféle, egészen a 2000 Ft-ostól 20-24000 Forintig. Igazán nem tudtam dönteni, mert a csomagoláson feltüntetett technikai adatokból a számomra legfontosabb információk nem derültek ki. Így inkább nem vettem. Viszont a Conrad karácsonyi katalógusában megláttam az IPC-1 töltőt. Kicsit húzósnak találtam az árát, hiszen 16990 Ft, de a leírás alapján ez az, ami nekem kell. Sokat newm gondolkodtam rajta, megrendeltem. Íme:
 

A töltőben lévő négy akku az nem tartozék, hanem ami mellette van 4 darab 2500-as, az igen. Adtak még hozzá egy kis hordtáskát, egy szivargyújtós csatlakozókábelt, és 4 darab elemadapteret. Ezekkel megoldható az, hogy olyan készülékeket lehessen üzemeltetni ceruzaakkuról, ami egyébként R14-es, vagy R20-as elemekkel működnek. Amit tud a töltő: Cellánként tölt, tehát 1 darab akku is tölthető.
– Normál töltés
– Töltés kisütéssel (töltés előtt lemeríti az akkut, hasznos funkció)
– Frissítés (annyiszor tölti és süti ki az akkut, amíg az utolsó két töltés alkalmával már nem nő számottevően a kapacitás)
– Teszt (Kétszeri kisütés-töltési ciklus után megbecsüli az akku valós kapacitását)
Ezek a funkciók kombinálhatók, tehát míg az egyik cellát tölti, addig a másikon frissítést végez, harmadikat teszteli, negyediket pedig kisütés után tölti. 200 és 1800 mA között állítható akár cellánként is a töltőáram. Kisütés áramerőssége mindig a beállított töltőáram fele.
A kijelzőn olvasható le külön-külön minden cellához tartozó információ. Töltés befejezte után csak éppen annyit tölt, hogy az akkuk töltöttsége ne csökkenjen. Az egyszerre tölthető akkuk kapacitása, típusa lényegtelen. Tehát lehet merőben eltérő kapacitásúak az akkuk, mivel külön-külön, tehát egyenként tölti őket, nem kell párba válogatni az akkukat. Sőt, még az is mindegy, hogy AA vagy AAA típusú akkuk vannak egyszerre töltve. Lényeg, hogy a felhasználó az akkunak megfelelő töltőáramot válasszon.

Másik ketyere amit rendeltem a Conradból, az egy elektronikus esőmérő. Így néz ki:

A bal oldali eszköz a tulajdonképpeni kijelző, ezt kell elhelyezni odabent. Fölső sorban méri az összes lehullott eső mennyiségét, az alsóban az utolsó 24 órában lehullott eső mennyiségét. Egy kis felhő/eső ikonnal jelzi az eső intenzitását. Az össze lehullott csapadék mennyiségét le lehet nullázni. Riasztás is beállítható, így egy beállított esőmennyiség elérésekor hangjelzést ad. A külső érzékelőt teljesen vízszintesen kell elhelyezni a pontos mérés érdekében. 866 MHz-es frekvencián küldi be az információt a vevőhöz.
Még éles bevetésen nem volt, mivel eső nem esett azóti mióta megküldték, ráadásul ez a téli, fagyos időszak nem kedvez a készüléknek. Belefagyhat a víz, így nem mér reálisan.

Ami pedig az egészséget illeti, nem nagyon veszek észre különbséget a korábbi gyógyszermentes időszakhoz képest. Szedem a Nootropilt, de hatását nem érzek. Remélem nem kell 1 év, mire minden rendbe jön megint. Kár volt megbolygatni ezt a gyógyszerkúrát. Dehát nem lehetett előre tudni hogy ez lesz a vége.
Reggelente általában jól ébrerdek, minden oké, aztán pár óra múlva kezdődik az illumunált állapot érzése. Kibaszott szar tud lenni, ráadásul dühít is. Bár tudom, ezen tényleg nem kellene rágódni. De ami jó volt, elmúlt, most kezdhetek mindent előről? Hosszú volt az a bő 1 év.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: